dinsdag 6 januari 2015

 Boekweitpannenkoek met tomaat en ei.

2 eetlepels boekweitmeel mengen met 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water. De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met 6 gehalveerde cherry tomaatjes.

Een ei bakken en op de tomaatjes leggen. Een snufje zout en kurkuma over het ei en de cherry tomaatjes strooien.
Avocado yoghurt met lijnzaad en kokosmeel

1 avocado met een vork prakken. 1 eetlepel lijnzaad brengen met behulp van een staafmixer of in de blender. Het lijnzaad door de avocado roeren. 4 flinke eetlepels volle yoghurt en 1 eetlepel kokosmeel toevoegen en goed roeren.

Garneren met een handje blauwe bessen en een paar walnoten.

Spitskool met rijst en ei

Voor 4 à 5 personen

300 gram zilvervlies rijst in 600 ml. water met een snufje zout gaar koken.

2 teentjes knoflook en 1 ui  snipperen, 1 prei in reepjes snijden en samen in de kokosolie fruiten.
Een halve eetlepel kurkuma en gemberpoeder toevoegen.

De spitskool en 1 rode punt paprika in reepjes snijden en mee bakken en afblussen met een scheutje ketjap.

Als de rijst gaar is door de groentes roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met een omelet en cashewnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten