2 handjes blauwe bessen, rode bessen en bramen bakken in 1 eetlepel kokosolie met een snuf kaneel.
Goed roeren.
Een beslag maken van 1 eetlepel boekweitmeel, 1 eetlepel kokosmeel, 1 ei, snufje zout, water en de helft van het gebakken fruit.
Het beslag krijgt een onbestendig kleurtje, welke met bakken weer verdwijnt.
De pannenkoek bakken in het overgebleven vocht van het gebakken fruit. De pannenkoek tijdens het bakken goed in beweging houden.
De roodfruit pannenkoek beleggen met de andere helft van het gebakken fruit.
Amandelmeel-lijnzaad pannenkoeken
Voor 2 pannenkoeken
Ingrediënten:
4 eetlepels amandelmeel
1 eetlepel boekweitmeel
1 eetlepel zelf gebroken lijnzaad
1 ei
scheutje olijfolie
scheutje water
2 eetlepels kokosolie
Een beslag maken van de ingrediënten behalve de kokosolie.
2 pannenkoeken bakken in de kokosolie.
De pannenkoeken na het bakken dun insmeren met kokosolie. 1 beleggen met appelstroop en 1 met zachte geitenkaas.
Stampot zuurkool met rooktofu
Voor 4 personen
ca. 800 gram aardappels koken in water met een snufje zout. Als de aardappels bijna gaar zijn een pakje zuurkool toevoegen en even mee warmen.
De zuurkool en de aardappels afgieten en stampen.
Ondertussen van een plak rooktofu smalle plakjes snijden en eerst zonder olie aan 2 kanten bakken.
Als de rooktofu gebakken is 1 eetlepel kokosolie toevoegen.
De zuurkool serveren met de plakjes rooktofu en plakjes rode paprika.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten