zondag 4 januari 2015

Quinoa pannenkoek

5 eetlepels gekookte quinoa mengen met 1 ei, 1 eetlepel boekweitmeel en een snufje zout.

De pannenkoek bakken in de kokosolie en beleggen met tomaat en peterselie.




Bananenpannenkoek

1 rijpe banaan prakken en mengen met 1 ei, 1 eetlepel kokosmeel, 1 eetlepel boekweitmeel, snufje zout, 1 eetlepel kaneel, snufje gemberpoeder, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de kokosolie en beleggen met een snufje kaneel en ahornsiroop.



Aubergine-tomatenpasta

Voor 2 personen

Een halve aubergine en plakjes snijden en bakken met twee teentjes knoflook in de kokosolie.

2 uitjes snipperen en mee fruiten. Een halve eetlepel kurkuma en Italiaanse kruiden toevoegen.
3 tomaten in blokjes snijden en toevoegen en op een hoog vuur mee bakken.
Deksel op de pan en 15 minuten op een laag vuur laten bakken. Af en toe even doorroeren.

Ondertussen 100 gram boekweit macaroni koken.

Als de macaroni gaar is, afgieten en door de groentes roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

De aubergine-tomatenpasta serveren met blokjes feta-kaas en plakjes rauwe rode paprika.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten