Fruitpap
4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, 1 eetlepel kaneel, snuf gemberpoeder, 3 kwart in plakjes gesneden banaan en in appel.
De pap al roerend aan de kook brengen, tijdens het koken goed blijven roeren.
Als de banaan zacht begint te worden de warmtebron uitdraaien.
De fruitpap in een bord schenken en garneren met de overgebleven appel en banaan, handje blauwe bessen en een snufje kaneel.
Lijnzaad pannenkoek
1,5 eetlepel heel lijnzaad breken in de blender of met een staafmixer.
Het lijnzaad mengen met 1 eetlepel boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met kaas, stukjes rode punt paprika en cherry tomaatjes.
Een snuf kurkuma over het geheel strooien.
Broccoli met kerriesaus
1 ui en 2 teentjes knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie. 1 eetlepel kurkuma, 1/2 eetlepel kerriepoeder en een snufje gemberpoeder toevoegen.
2 stronken broccoli in stukjes snijden en mee fruiten. 400 ml. amandelmelk toevoegen en aan de kook brengen. Koken tot de broccoli gaar is.
Ondertussen:
150 gram quinoa koken in 300 ml. water.
en 4 eieren hard koken.
Als de broccoli bijna gaar is een papje maken van 1 eetlepel maïzena met 50 ml. amandelmelk.
Het maizenapapje door het amandelmelk waar de broccoli in gekookt is roeren tot een mooie saus.
De broccoli serveren metde quinoa en het gekookte ei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten