vrijdag 2 januari 2015

Hartig ontbijt.

Boekweitpannenkoek belegd met extra belegen kaas en gebakken ei.
Bestrooien met kurkuma, gemberpoeder, zwarte peper en een snufje zout.

Garneren met een paar walnoten.

Boekweitpannenkoek:
beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water. De pannenkoek bakken in de olijfolie.




Spinazie met rooktofu-aardappelpuree

Voor 4 personen

750 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.

1 plak rooktofu in kleine blokjes snijden en bakken in kokosolie.
Als de blokjes rooktofu bruingebakken is afblussen met sojasaus.

De gare aardappels stampen met 100 ml. amandelmelk, snufje zout/peper en de rooktofu.

1.000 gram spinazie kort koken in water. Als de blaadjes slinken, de spinazie afgieten en met behulp van een staafmixer fijnmaken. Op smaak brengen met zout en peper.

De spinazie opdienen met de rooktofu-aardappelpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten