zondag 11 januari 2015

 Boekweitvlokkenpap met kokosmelk

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim kokosmelk (uit een pak), 1 theelepel kaneel, snufje gemberpoeder en 1 in plakjes gesneden rijpe banaan.

De pap al roerend aan de kook brengen en 1 minuutje laten koken.

Serveren met een handje walnoten en rozijnen.


Lijnzaad pannenkoek

1 eetlepel heel lijnzaad breken met een staafmixer of in de blender.
Het lijnzaad mengen met 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.

Ondertussen 1 ei ca. 4 minuten koken.

De lijnzaadpannenkoek beleggen met plakjes kaas, schijfjes tomaat en het gekookte ei.
Snufje zout en kurkuma over strooien.


 Wortel, ui, venkel en aardappel

Voor ca. 4 personen

1 ui snipperen en fruiten in de kokosolie.
400 gram aardappels in blokjes snijden en mee bakken.
1 venkelknol in blokjes snijden en door de aardappelblokjes roeren.

1 bos wortels schillen, ook in blokjes snijden en mee bakken.

Goed blijven roeren. Een halve eetlepel kurkuma, snufje zout/peper toevoegen.

Een handje amandelschaafsel even in een pannetje roosteren.

Als de aardappel blokjes gaar zijn is het gerecht klaar. De wortel mag beetgaar zijn.
Het amandelschaafsel over het gerecht strooien en nog wat extra zwarte peper.

Serveren met het loof van de wortels. Het loof niet opeten. Ons konijn was er erg blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten