maandag 12 januari 2015

 Lijnzaadpannenkoek met zelfmade notenpasta

Notenpasta niet door mij zelf gemaakt, maar door Marjolein mijn dochter.

Kreeg het recept via haar:
150 gram blanke amandelen, 150 gram blanke hazelnoten op 180 graden in de oven roosteren tot ze een beetje bruin zijn. De noten laten afkoelen en in een keukenmachine 10 minuten fijn malen. Klein scheutje olijfolie voor de smeuïgheid en eventueel op smaak brengen met een snufje zout.


Lijnzaadpannenkoek met notenpasta en appelstroop

1,5 eetlepel lijnzaad breken met behulp van een staafmixer of in de blender. 1 dikke eetlepel boekweitmeel, 1 ei, snufje zout scheutje olijfolie en water toevoegen.

De pannenkoek bakken in de kokosolie. De ene helft beleggen met notenpasta, de andere helft met appelstroop.



 Bananenbroodje met amandel en kokosmeel.



Ingrediënten:
100 gram kokosmeel
100 gram amandelmeel
2 eieren
snuf zout
3 rijpe bananen
1 eetlepel kaneel,
2 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels rozijnen

Oven voorverwarmen op 165 graden en een bakblik bekleden met bakpapier.

3 rijpe bananen prakken. 2 eieren met de eetlepel kaneel toevoegen en goed kloppen.
De rest van de ingrediënten er door roeren en het deeg op het bakblik zo hoog mogelijk verdelen. Het deeg rijst niet. Eventueel voor het bakken de bovenkant insmeren met ei voor een mooie glans.

Het broodje 40 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Heerlijk met een dun laagje extra vergine kokosolie of de notenpasta van Marjolein.


Boerenkool met Provençaalse saus

Voor 4 personen

600 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
600 gram gesneden boerenkool ook koken.

Voor de saus:
1 ui snipperen
1 rode punt paprika en 1 tomaat in blokjes snijden.

De ui fruiten in 2 eetlepels kokosolie. De paprika en tomaat mee bakken.
Een halve eetlepel kurkuma, snufje gemberpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en 1 eetlepel Provençaalse kruiden toevoegen. Afblussen met een scheutje kokend water.

De saus met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
Licht pureren met een staafmixer en op smaak brengen met zout en peper.

De aardappels en boerenkool afgieten en stampen.

De stamppot boerenkool serveren met de Provençaalse saus en een paar walnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten