Gember/kurkuma pannenkoek met kaas
2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, 1 theelepel geraspte verse gemberwortel en kurkuma,
scheutje olijfolie en water mengen.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas.
Bananenpannenkoek met aardbeienjam
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, 1geprakte banaan scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met een laagje aardbeienjam.
Gember-zoeteaardappelsoep
Voor 2 personen
1 ui snipperen en in een soeppannetje fruiten in de extra-vergine kokosolie.
1,5 cm gemberwortel en kurkumawortel schillen en fijn snijden.
1 grote zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en samen met de gemberwortel en kurkumawortel met de ui mee bakken.
Kokend water over de groentes schenken tot de groentes net onder water staan.
15 minuten op een laag vuur koken.
De soep pureren met een staafmixer. Als de soep te dik is een beetje water toevoegen.
4 uien en 2 teentjes knoflook snipperen en fruiten in de kokosolie.
1 venkelknol in smalle schijfjes snijden en mee bakken.
3 laurierblaadjes toevoegen en onder af en toe roeren 20 minuten op een laag vuurtje bakken.
150 gram boekweitmacaroni gaar koken en door de groentes roeren met een in blokjes gesneden rode puntpaprika.
Ondertussen 1 kropje bindsla schoonmaken en in reepjes snijden.
Klein uitje of sjalotje snipperen en samen met een in blokjes gesneden augurk door de sla scheppen. 1 eetlepel lijnzaadolie, 1 eetlepel olijfolie, een halve eetlepel witte wijnazijn over sprenkelen. Snufje zout en peper
over strooien.
De macaroni serveren met de bindsla.
1 venkelknol in smalle schijfjes snijden en mee bakken.
3 laurierblaadjes toevoegen en onder af en toe roeren 20 minuten op een laag vuurtje bakken.
150 gram boekweitmacaroni gaar koken en door de groentes roeren met een in blokjes gesneden rode puntpaprika.
Ondertussen 1 kropje bindsla schoonmaken en in reepjes snijden.
Klein uitje of sjalotje snipperen en samen met een in blokjes gesneden augurk door de sla scheppen. 1 eetlepel lijnzaadolie, 1 eetlepel olijfolie, een halve eetlepel witte wijnazijn over sprenkelen. Snufje zout en peper
over strooien.
De macaroni serveren met de bindsla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten