zaterdag 31 januari 2015

Pannenkoek met kokosrasp en appelstroop

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie, water en 1 eetlepel kokosrasp.

De pannenkoek bakken in de kokosolie.

Beleggen met een laagje appelstroop en bestrooien met kokosrasp.


 Chocolade-kaneel brood.

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 eieren
1 eetlepel kaneel
snuf zout
2 eetlepels kokosrasp
handje rozijnen
1 eetlepel sesamzaad
4 kleine blokjes pure chocola 85 % (fijngemaakt met een mes)
150 gram boekweitmeel

De oven voorverwarmen op 170 graden.
Een bakblik bekleden met bakpapier.

De bananen met een vork prakken, de eieren er door roeren en vervolgens alle andere ingrediënten toevoegen.

Het deeg op de bakplaat scheppen en probeer er zo'n compact mogelijk geheel van te scheppen. Het deeg rijst niet.

30 minuten in de voorverwarmde oven bakken.



Na het bakken even laten afkoelen en in plakjes snijden. Serveren met een beetje extra-vergine kokosolie en/of pure hagelslag.



Tomaten-quinoa soep

Ingrediënten voor ca 4 personen:
9 tomaten
1 rode peper
4 teentjes knoflook
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel paprikapoeder
zout
peper
3 eetlepels quinoa
1 bosuitje
1 eetlepel kokosbloesemsuiker

De teentjes knoflook en de rode peper fijnsnijden en fruiten in de kokosolie.
De kurkuma, paprikapoeder en een snufje zout toevoegen.
7 tomaten in grove stukken snijden en meebakken. De warmtebron laag zetten en ca. 20 minuten, onder af en toe doorroeren, koken. De groentes pureren met een staafmixer.
500 ml. gekookt water toevoegen met de quinoa. De soep weer aan de kook brengen en ca. 15 minuten koken. De overgebleven tomaten in stukjes snijden en de laatste 5 minuten meekoken.

De soep op smaak brengen met zout en zwarte peper uit de molen en de eetlepel kokosbloesemsuiker.

Het bosuitje snipperen. De soep uitdraaien en het bosuitje er door roeren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten