dinsdag 20 januari 2015

Mango-banaan yoghurt met lijnzaad

1 eetlepel lijnzaad breken in de blender.
1 mango, 3/4 banaan en 4 eetlepels volle yoghurt toevoegen en pureren.

De vruchtenyoghurt in een schaaltje schenken en met de overgebleven banaan garneren.


Appelpannenkoek met venkelzaad

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 eetlepel kokosrasp, 2 theelepels venkelzaad, handje rozijnen, 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water. Het beslag goed kloppen en 15 minuten laten staan, zodat het venkelzaad en de rozijnen een beetje zacht worden.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.
1 appel schillen en grof raspen boven de pannenkoek.

Een snuf kaneel en een snufje gemberpoeder over de geraspte appel strooien.


Wortels met tuinerwtenburger

Voor 4 personen

300 gram zilvervliesrijst gaar koken in 600 ml. water.

450 gram tuinerwten 6 minuten koken. Afgieten en afspoelen onder de koude kraan.

2 uien snipperen en fruiten in de kokosolie.
400 gram wortels schillen en in blokjes snijden.
De wortels met de uien meebakken. 1 eetlepel kurkuma, 1/2 eetlepel gemberpoeder, snufje kaneel en snuf zout/peper over strooien.
Met 100 ml. amandel melk afblussen. En met de deksel op de pan en op een lage warmtebron gaar koken.

Tuinerwtenburger:
5 eetlepels gare tuinerwten mengen met 2 bosuitjes, 2 handjes gemengde noten, snuf zout/zwarte peper, puntje rode peper en 2 eieren.
Met een staafmixer pureren.
1 eetlepel amandelmeel en 3 eetlepels boekweitmeel er door roeren.

5 burgers bakken in de kokosolie, met behulp van een kookring het beslag verdelen.

De rest van de tuinerwten door de wortels scheppen.

De groenten serveren met het rijst en de tuinerwtenburger.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten