1 eetlepel kokosmeel door een schaaltje met volle yoghurt roeren.
Garneren met een handje goji-bessen.
Gevulde appelstrooppannenkoek
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, 1 eetlepel appelstroop en een klein scheutje water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie.
Vulling:
1 ei kloppen met 1 eetlepel appelstroop, 1 theelepel kaneel en een snufje gemberpoeder.
In een scheutje olijfolie roerbakken. Het blijft een smeuïge massa.
De pannenkoek in tweeën snijden. De smeuïge massa verdelen over de ene helft van de pannenkoek. de andere helft van de pannenkoek er op leggen.
Spinazie met aardappelpuree en venkel-champignon-tomatensaus
Voor 4 personen
500 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
1 ui snipperen en fruiten in de kokosolie. De harde kern uit een venkelknol snijden en de rest in reepjes snijden. De venkel mee bakken. 250 gram champignons in reepjes snijden en ook mee bakken met een snufje zout. . 4 tomaten in blokjes snijden en als laatste toevoegen met 1 theelepel kurkuma, paprikapoeder en een snufje gemberpoeder.
900 gram spinazie wassen, kort koken en even pureren met een staafmixer. Op smaak brengen met zout en peper.
Ondertussen zijn de aardappels ook gaar. Deze afgieten en met een 100 ml. amandelmelk, 1 eetlepel kokosolie, snufje zout/peper stampen.
De spinazie opdienen met de venkel-champignon-tomatensaus en de aardappelpuree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten