Bloemkoolsoep met zachte geitenkaas
Heerlijke zacht romig soepje.
1 ui snipperen en fruiten in 1 eetlepel kokosolie. 1 handje venkelzaad mee fruiten.
0,75 liter water koken en dit samen met een E-nummer vrij bouillonblokje toevoegen.
Een halve grote bloemkool of een klein bloemkooltje in grote stukken snijden en door de bouillon roeren.
Aan de kook brengen en 5 minuten koken. De warmtebron gelijk uitzetten en de soep met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met (keltisch)zout en zwarte peper.
De soep serveren met brokjes verse geitenkaas.
2 dunne pannenkoeken. Een hartig en een zoet.
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water. Zoveel water toevoegen tot je een dun beslag krijgt.
De 2 pannenkoeken bakken in de olijfolie. Beleggen met bijvoorbeeld geitenkaas en de zoete met jam of appelstroop.
Stamppot zuurkool met cashewnoten in ketjap gebakken.
De cashewnoten eerst roosteren in een pannetje. 1 eetlepel ketjap toevoegen.
Even doorroeren en de warmtebron uitzetten.
De zuurkool serveren met de noten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten