donderdag 19 februari 2015

Bloemkoolsoep met zachte geitenkaas

Heerlijke zacht romig soepje.

1 ui snipperen en fruiten in 1 eetlepel kokosolie. 1 handje venkelzaad mee fruiten.
0,75 liter water koken en dit samen met een E-nummer vrij bouillonblokje toevoegen.

Een halve grote bloemkool of een klein bloemkooltje in grote stukken snijden en door de bouillon roeren. 
Aan de kook brengen en 5 minuten koken. De warmtebron gelijk uitzetten en de soep met een staafmixer pureren.
Op smaak brengen met (keltisch)zout en zwarte peper.

De soep serveren met brokjes verse geitenkaas.




2 dunne pannenkoeken. Een hartig en een zoet.

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, scheutje olijfolie en water. Zoveel water toevoegen tot je een dun beslag krijgt.

De 2 pannenkoeken bakken in de olijfolie. Beleggen met bijvoorbeeld geitenkaas en de zoete met jam of appelstroop.


Stamppot zuurkool met cashewnoten in ketjap gebakken.

De cashewnoten eerst roosteren in een pannetje. 1 eetlepel ketjap toevoegen.
Even doorroeren en de warmtebron uitzetten.

De zuurkool serveren met de noten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten