maandag 16 februari 2015

Appelpannenkoek

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 ei, snufje zout, snuf kaneel, scheutje olijf olie en water. Het beslag goed kloppen.
1 appel schillen en in dunne schijfjes snijden. Drie kwart van de appel door het beslag roeren en de rest bewaren voor het garneren.

De pannenkoek bakken in de olijfolie.

Garneren met de overgebleven schijfjes appel. Een snufje kaneel over de pannenkoek strooien.

Aubergine-aardappel met bloemkool

Voor 3 personen

1 aubergine in plakjes snijden en bestrooien met zout. 1 teentje knoflook uitknijpen in 5 eetlepels olijfolie. De knoflook olie over de aubergine plakjes verdelen en 30 minuten laten intrekken.

500 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.

De aubergine na een halfuur bakken in een scheutje olijfolie.
3 tomaten in plakjes snijden en meebakken.
Als de aardappels gaar zijn, deze ook in plakjes snijden en met de aubergine bakken.

Een kleine bloemkool of een halve grote bloemkool beetgaar koken. Na het koken op smaak brengen met zwarte peper.

De bloemkool serveren met blokjes feta-kaas en de aubergine-aardappel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten