zondag 15 februari 2015

Lijnzaadpannenkoek

2 eetlepels heel lijnzaad breken met een staafmixer of in de blender.
1 ei, snufje zout, handje gebroken walnoten, scheutje olijfolie en amandelmelk.

De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en garneren met een paar blaadjes basilicum.


Ideale lunch of ontbijt als je even snel moet. En het vult enorm.

1 schaaltje volle yoghurt. 1 eetlepel kokosmeel toevoegen en goed doorroeren. Serveren met 1 in plakjes gesneden banaan en 2 handjes blauwe bessen.
En nog een lekker gerecht met banaan: De "bananenpannenkoek".

2 eetlepels boekweitmeel mengen met 1 ei, snufje zout, snuf kaneel, scheutje olijfolie en water. Het beslag goed roeren.
1 banaan in plakjes snijden en door het beslag roeren.

De pannenkoek eerst aan één kant bakken in de olijfolie. De pannenkoek op een grote deksel laten glijden. De pannenkoek snel andersom in de pan leggen en bakken.

Eén helft beleggen met appelstroop en de andere helft met walnoten beleggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten