maandag 9 februari 2015

Boekweitpap met fruit en lijnzaad

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk, flinke snuf kaneel, 1 banaan en een handje blauwe bessen. 

De pap aan de kook brengen en op een laag vuur 2 minuten koken.
1 eetlepel lijnzaad breken met behulp van een staafmixer. Het gebroken lijnzaad door de pap roeren.

Serveren met kwart eetlepel kokosbloesemsuiker.

Pannenkoek met geitenkaas en geitenkaas.

2 eetlepels boekweitmeel mengen met 1 ei, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes geiten-korianderkaas en zachte geitenkaas.

Broccoli soep

2 uien snipperen en fruiten in 2 eetlepels kokosolie.
Van 1 flinke stronk broccoli de roosjes snijden en even mee roerbakken.
1,5 liter kokend water toevoegen met een E-nummer vrij bouillonblokje en een handje anijszaad.

10 minuten koken. De warmtebron uitschakelen en de soep met een staafmixer pureren.
Een scheutje amandelmelk er door roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Gebakken aardappelblokjes met botersla.

Voor 4 personen

800 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en bakken in 2 eetlepels kokosolie met een snuf zout.

Een kropje botersla grof snijden. 1 bosuitje snipperen en samen met 2 tomaten en een rode paprika door de sla scheppen.

Een dressing maken van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel witte wijn azijn, snufje zout en zwarte peper.
De dressing over de sla sprenkelen.

De aardappelblokjes serveren met de sla en een gekookt ei.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten