donderdag 12 februari 2015

Boekweitvlokkenpap met fruit

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk en 1 eetlepel kaneel.

De pap aan de kook brengen en ondertussen 1 in plakjes gesneden banaan toevoegen.
Goed roeren. Als de pap de gewenste dikte heeft de warmtebron uitschakelen.

De pap in een bord schenken en garneren met een handje blauwe en rode bessen.

 Lijnzaadcrackers 

4 eetlepels lijnzaad breken met een staafmixer.  1 handje walnoten, 1 handje gemengde noten, 1 handje cashewnoten toevoegen en nogmaals met een staafmixer pureren. 1 snuf zout, handje pijnboompitten en 100 ml. water toevoegen en goed roeren.
Het beslag een half uurtje laten staan.
Oven voorverwarmen op 175 graden.
Nog ca. 70 ml. water toevoegen.
Het beslag dun verdelen op een met bakpapier beklede bakplaat.
25 minuten bakken.
 Na 25 minuten uit de oven halen. Voorzichtig het bakpapier er af trekken en het gebakken lijnzaad in stukken snijden.
Een eitje koken.
Stukjes lijnzaadcrackers beleggen met ei, geiten koriander kaas, kruimelige geitenkaas en tomaat.


Rode kool

Voor 3 à 4 personen

500 gram aardappels schillen, in blokjes snijden en bakken in de kokosolie met een snufje zout.

Een halve rode kool in reepjes snijden.
1 groot ui snipperen en fruiten in de kokosolie.
De rode kool toevoegen met 2 in blokjes gesneden appels en een handje rozijnen.
Op smaak brengen met een snuf kaneel en zout.

Als de rode kool bijna gaar is blokjes feta kaas toevoegen en even mee bakken.

De rode kool serveren met de aardappelblokjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten