Eierpannenkoek met kaas en zeekraal
Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 grote eieren of 3 kleine, snufje zout, scheutje olijfolie en water.
De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en stukjes zeekraal.
Romige pap met mandarijnen
4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk en kokosmelk. (ik had allemaal restjes)
1 mandarijn in partjes verdelen en de partjes in tweeën snijden.
De mandarijn door de pap roeren en de pap aan de kook brengen.
2 minuten op een laag vuur koken.
Serveren met een snufje kaneel en 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.
Broccoli met shiitake
Voor 3 personen
ca. 300 gram zilvervliesrijst koken in 600 ml. water met een snufje zout.
2 uien snipperen en fruiten in de kokosolie.
250 gram shiitake in reepjes snijden en meebakken.
Afblussen met 1 eetlepel ketjap.
Ondertussen 1 grote stronk broccoli schoonmaken en de roosjes 3 minten koken.
De beetgare broccoli samen met de shiitake nog 1 minuut roerbakken. 2 handjes cashewnoten over strooien.
De broccoli serveren met het zilvervliesrijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten