woensdag 4 februari 2015

Eierpannenkoek met kaas en zeekraal

Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, 1 eetlepel gebroken lijnzaad, 2 grote eieren of 3 kleine, snufje zout, scheutje olijfolie en water.

De pannenkoek bakken in de olijfolie en beleggen met plakjes kaas en stukjes zeekraal.


Romige pap met mandarijnen

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk en kokosmelk. (ik had allemaal restjes)

1 mandarijn in partjes verdelen en de partjes in tweeën snijden.
De mandarijn door de pap roeren en de pap aan de kook brengen.

2 minuten op een laag vuur koken.

Serveren met een snufje kaneel en 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.

Broccoli met shiitake

Voor 3 personen

ca. 300 gram zilvervliesrijst koken in 600 ml. water met een snufje zout.

2 uien snipperen en fruiten in de kokosolie.
250 gram shiitake in reepjes snijden en meebakken.
Afblussen met 1 eetlepel ketjap.

Ondertussen 1 grote stronk broccoli schoonmaken en de roosjes 3 minten koken.
De beetgare broccoli samen met de shiitake nog 1 minuut roerbakken. 2 handjes cashewnoten over strooien.

De broccoli serveren met het zilvervliesrijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten