Een beslag maken van 2 eetlepels boekweitmeel, snufje zout, 1 ei, scheutje olijfolie, water en 1 cm. geraspte gemberwortel.
De pannenkoek bakken in de olijfolie. Tegelijkertijd een ei bakken.
De gemberpannenkoek beleggen met plakjes tomaat, het gebakken ei, takjes zeekraal en een snuf kurkuma.
Zilvervliesrijst met warm fruit
1 appel in schijfjes snijden en samen met 5 grote bramen bakken in 2 eetlepels kokosolie.
Een snuf kaneel over strooien.
Een restje gekookte zilvervliesrijst toevoegen, ca 5 eetlepels en op een hoog vuur 2 minuten bakken.
Serveren met een snufje kaneel en 1 eetlepel kokosbloesemsuiker.
Boerenkool met tomaten-gember saus
Voor 4 à 5 persnonen
900 gram boerenkool koken.
ca. 750 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
2 uien snipperen, 2 cm. gemberwortel schillen en fijn snijden. De uien en gemberwortel fruiten in 2 eetlepels kokosolie. 5 tomaten in blokjes snijden en meebakken met een snufje zout.
De saus ca. 15 minuten koken. Een scheutje olijfolie toevoegen en met een staafmixer pureren.
De boerenkool en aardappels afgieten en stampen met een scheutje amandelmelk.
De stamppot boerenkool serveren met de tomaten-gember saus en een handje walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten