dinsdag 3 februari 2015

Warme appeltjes met kaneel 

Lekker samen met een boekweitvlokkenpap en gebroken lijnzaad.

4 eetlepels boekweitvlokken mengen met ruim amandelmelk. Op een laag vuurtje aan de kook brengen. 
Ondertussen een frisse appel schillen, in schijfjes snijden en met een snuf kaneel bakken in de extra-vergine kokosolie.

1 eetlepel lijnzaad breken met behulp van (bijv.) een staafmixer.

Een flinke snuf kaneel door de pap roeren.

De boekweitvlokkenpap in een bord scheppen, het lijnzaad er over strooien en vervolgens de gebakken appeltjes.

Heerlijk ontbijtje!!!


Avocado yoghurt met kiwi

Een halve avocado met een vork prakken.
4 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel kokosmeel door de avocado roeren.

Garneren met plakjes kiwi.



Stamppot zuurkool met gebakken banaan.

Voor 4 personen

800 gram aardappels schillen en koken in water met een snufje zout.
Als de aardappels bijna gaar zijn de zuurkool er op leggen en even mee warmen.

Alles afgieten en stampen.

Per persoon 1 banaan in plakjes snijden en in 1 eetlepel extra vergine kokosolie bakken.

De zuurkool serveren met de banaan en de kokosolie.

Voor de niet vegetariërs met spekjes en een rookworst serveren.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten