zaterdag 12 december 2015

Haverlokken shake

3 flinke eetlepels yoghurt, 3 eetlepels havervlokken, 1 banaan, 1 theelepeltje citroenrasp en een snufje kaneel in de blender pureren.


Lijnzaad pannenkoek

2 eetlepels lijnzaad breken met behulp van een staafmixer.
1 eetlepel amandelmeel, snufje zout en een klein scheutje water toevoegen. De pannenkoek bakken in de olijf olie en beleggen met plakjes kaas en verse bieslook.




Lasagne

De tomatensaus:
2 uien snipperen met een half rode peper. 1 flinke eetlepel kokosolie verwarmen en de uien en rode peper fruiten. 4 grote vleestomaten in blokjes snijden en meebakken. Een snuf zout, 2 theelepels oregano toevoegen en met de deksel op de pan op een laag vuur garen.

1 aubergine in de lengte in plakken snijden van een 0,5 cm. dikte. De aubergine plakken op een bakplaat leggen, besprenkelen met olijfolie, snufje zout en één gesnipperd teentje knoflook.
ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (190 graden) bakken.

Gelijkertijd 1 courgette en 1 rode paprika in plakjes snijden en mengen met 1 theelepel verse rozemarijn, in een ovenschaal leggen en even mee warmen in de oven. 

De ovenschaal uit de oven halen en de courgette en paprika even op een bord leggen.

De lasagne in laagjes aanbrengen:
Lasagne bladeren (glutenvrij van Lieke zijn lekker) op de bodem leggen en de courgette en paprika over de lasagne bladeren verdelen,
een derde van de saus over schenken,
lasagna bladeren op de saus leggen,
2 bollen mozzarella in plakken snijden en op de lasagne bladeren leggen,
de gebakken aubergine op de mozzarella leggen,
een derde van de saus over schenken,
laagje lasagne bladeren,
de rest van de saus,
plakjes kaas op de saus leggen

25 minuten bakken in de voorverwarmde oven (190 graden)

De laatste 5 minuten een handje walnoten over de lasagne strooien.

Serveren met verse bieslook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten