vrijdag 15 januari 2016

Boekweitvlokkenpap 

Met amandelmelk. 

4 eetlepels boekweitvlokken, snufje kaneel en gemberpoeder mengen. Ruim amandelmelk aan toevoegen en al roerend aan de kook brengen. 1 minuut koken.

1 banaan in plakjes snijden en in een diep bord leggen. Een paar plakjes bewaren voor het garneren.
1 eetlepel lijnzaad breken met behulp van een staafmixer of in een blender.
Het gebroken lijnzaad over de banaan strooien.

De pap over de banaan en lijnzaad schenken. 
Garneren met de plakjes banaan en een paar walnoten.

Boekweitmacaroni met rode kool en aubergine

Voor 4 personen
1aubergine in kleine blokjes snijden en fruiten in een scheutje olijfolie. 1 rode ui snipperen en mee fruiten.


Een halve niet al te grote rode kool in reepjes snijden en op een hoog vuur meebakken. 
1 eetlepel Italiaanse kruiden en 2 eetlepels cranberry's en 100 ml. amandel melk toevoegen.

Op een laag vuur met de deksel op de pan ca. 15 minuten gaar stoven.

Ondertussen 250 gram boekweitmacaroni koken in water met een snufje zout. Als de macaroni gaar is afgieten en door de groentes roeren.  Op smaak brengen met zout en peper.

Serveren met blokjes groene paprika en een handje pompoenpitten. Of met walnoten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten